top of page

BEDRIJVEN

WAT IS DE SAFETY STICK?

De Safety Stick is een klein apparaatje dat je in je wagen plaatst. Door de GPS en de mobiele connectie die in het toestel zijn voorzien, is het mogelijk het rijgedrag van de bestuurder te bepalen en persoonlijke feedback te geven. (Kijk naar volgend filmpje)

HOE WERKT DE SAFETY STICK?

De bestuurder steekt de Safety Stick in de OBDII-poort van zijn auto. Zowat alle wagens van de laatste 20 jaar beschikken over dergelijke poort.  Het apparaatje is voorzien van GPS en een mobiele connectie, zodat overal kan worden geregistreerd waar de wagen zich bevindt en hoe snel en correct er wordt gereden.  Het moet niet worden opgeladen en is actief in heel Europa.   Bij een zware overtreding wordt de bestuurder onmiddellijk verwittigd via een SMS.  Na elke rit wordt de bestuurder ingelicht over zijn/haar rijgedrag. 

 

Zolang de bestuurder zich houdt aan de juiste snelheden blijven locaties, snelheden en start-en stoptijden onbekend voor de zaakvoerder of wagenparkbeheerder.  Van zodra snelheden worden overschreden, worden zij hier over ingelicht  via een overzichtelijk rapport.

Kortom: De Safety Stick is ontworpen om de bestuurder, zijn passagiers en het wagenpark optimaal te beschermen. 

WIE KOMT IN AANMERKING?

Alle vloten met personenwagens en/of lichte vrachtwagens komen in aanmerking, ongeacht de grootte. 

 

Andere voertuigen zoals vrachtwagens of trekker-opleggers worden apart verzekerd.

 

Ook voertuigen in (operationele) leasing komen in aanmerking, op voorwaarde dat de autoverzekering apart van de leasing wordt onderschreven.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Omdat de verzekeraar rekent op een verbetering van het rijgedrag, wordt een veel lagere premie aangerekend voor alle voertuigen die zijn uitgerust met een Safety Stick.  Bijkomend wordt een winstdeelname uitgekeerd.  in functie van de resultaten kan de besparing oplopen tot 40 % van het verzekeringsbudget.   De besparing voor het bedrijf is dus zeer aanzienlijk, te meer omdat bijkomend ook het brandstofverbruik, de bandenkost, de onderhoudskosten en tijdverlies door ongevallen zullen dalen, wat resulteert in een lagere “total cost of ownership”.

 

In diverse andere landen is het reeds lang gebruikelijk dat verzekeraars veel lagere premies aanrekenen aan bedrijven die dit toepassen voor hun autovloot, omdat ze er van uitgaan dat hun bestuurders voorzichtiger en veiliger zullen rijden.   In België werd dit tot op vandaag door geen enkele verzekeraar of verzekeringsmakelaar aangeboden.  Kegels & Van Antwerpen brengt dit nu als eerste op de Belgische ondernemingsmarkt.

Werknemers moeten akkoord gaan met de installatie van een Safety Stick in hun wagen.  Om hen te belonen wanneer ze veilig rijden, is er een beloningsprogramma voorzien, waarvan de betere chauffeurs kunnen genieten.

 

De Safety Stick kan je uitrusten met een module “track & trace”.   Hierdoor kan je op elk moment nagaan waar een voertuig zich bevindt of welk traject het heeft afgelegd.

 

Het gebruik van de Safety Stick kadert in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, promoot de verkeersveiligheid en bevordert het groene imago van het bedrijf.

ZIJ TESTTEN HET AL VOOR JOU UIT

Patrick, 49 jaar, zaakvoerder

Ik leid een KMO van bijna 50 medewerkers. Meer dan de helft daarvan heeft een bedrijfswagen.

Wij verzekeren deze wagens altijd zelf en zoeken daarbij steeds naar de voordeligste formule op de markt. Maar het aanbod dat we recent kregen via Safety Stick is simpelweg onklopbaar.

20 % korting op mijn autoverzekeringspremies, een forse winstdeelname van 20 % er bovenop en het tarief is 2 jaar gegarandeerd.

Bovendien krijgen de goede chauffeurs onder mijn medewerkers mooie geschenken wanneer ze veilig rijden.

 

 Da’s dus een win-win!

Geïnteresseerd? 

Of bel ons direct op het nummer 03 / 645 60 46 

Safety Stick is een produkt van Kegels & Van Antwerpen
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
FSMA 109179A - Congresstraat 12-14 , 1000 Brussel

© 2016 by SafetyStick.

bottom of page