top of page

PARTICULIEREN

WAT IS DE SAFETY STICK?

De Safety Stick is een klein apparaatje, een zogenaamde “dongle”, dat je in je wagen plaatst. Door de GPS en de mobiele connectie die in het toestel zijn voorzien, is het mogelijk het rijgedrag van de bestuurder te bepalen op basis van de gemeten snelheden. Bij een zware overtreding wordt de chauffeur onmiddellijk verwittigd via een SMS. 

Na elke rit worden de bestuurder en (optioneel) andere personen zoals de ouders ingelicht over zijn/haar rijgedrag. Op elk moment kan hij zijn rijgedrag checken via smartphone of tablet.

 

Kortom: De Safety Stick is ontworpen om de bestuurder, de passagiers en zijn/haar wagen optimaal te beschermen.

HOE WERKT DE SAFETY STICK?

De Safety Stick is voorzien van GPS en mobiele connectie, waardoor hij altijd verbonden is met de Cloud en werkt in heel Europa. Na het activeren van een account kan de Safety Stick gekoppeld worden aan de GSM. Van zodra de bestuurder de Safety Stick in zijn wagen heeft geplaatst en de juiste contactgegevens heeft geactiveerd, zullen hij/zij en de belanghebbende partijen (bv. ouders of anderen) rechtstreeks verslag krijgen van zijn/haar rijgedrag. 

 

Zolang de bestuurder zich houdt aan de juiste snelheden blijven locaties, snelheden en start-en stoptijden onbekend voor derden zoals ouders of anderen.  Van zodra snelheden worden overschreden of extreem rijgedrag zich voordoet, worden zij hierover ingelicht. Hier geldt de regel: "wie zijn best doet, wordt beloond". Wie het hele jaar correct rijdt, wordt door de verzekeringsmakelaar beloond met een fors goedkopere autoverzekering. 

 

 

Ben jij 22 en kocht je net je eigen, eerste wagen? Proficiat! Maar uiteraard neemt die verzekeringspremie een serieuze hap uit je budget, elk jaar opnieuw. Gebruik dan de Safety Stick !

 

Of ben je 68 en net met pensioen, maar besteed je je gespaarde centen liever aan je kleinkinderen dan aan je verzekering ? Wees slim, en bespaar via de Safety Stick !

WIE KOMT IN AANMERKING?

Iedereen komt in aanmerking voor het gebruik van de Safety Stick, ongeacht zijn/haar leeftijd. 

 

Er zijn 3 categorieën:

 

1.     18 - 25 jaar

2.     + 25 jaar

3.     + 50 jaar

 

De Safety Stick kan worden geïnstalleerd in personenwagens en lichte vrachtwagens. 

Je kan gebruik maken van de Safety Stick zowel voor je privé- als je beroepsverplaatsingen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Chauffeurs die de Safety Stick installeren en veilig rijden, zien hun premie fors dalen.  In functie van de resultaten kan de besparing oplopen tot de helft van wat gebruikelijk wordt betaald.  Verder verminderen de kosten doordat er minder brandstof wordt verbruikt en de onderhoudskosten lager zijn. 

 

Jongeren worden bovendien op een correcte manier op eigen naam verzekerd.  Hun ouders kunnen op de hoogte worden gebracht wanneer hun zoon of dochter  roekeloos aan het rijden is. Dankzij volledig aanpasbare waarschuwingen per SMS en e-mail zien zij meteen wanneer één van de instelbare drempels overschreden wordt. Vals spelen is onmogelijk, aangezien er gewaarschuwd wordt wanneer het apparaat wordt losgekoppeld.  Wanneer de Safety Stick  ingesteld staat op de privacy-modus en zoon of dochter correct rijdt, blijven de locaties, snelheden en tijdstippen privé en dus enkel zichtbaar voor de jongere zelf.

 

“Veel chauffeurs hebben zelden een ongeval en rijden correct, maar ze worden hier onvoldoende voor beloond. Dankzij Safety Stick gebeurt dit wel.”

EN MIJN PRIVACY ?

Het gebruik van de verzamelde persoonsgegevens:

 

Deze gegevens worden enkel gebruikt in het kader van volgende 2 diensten:

  • je begeleiden tijdens het rijden, dankzij de webapp feedback op het einde van een rit,

  • bevestigen van je Safety Stick verzekering

Deze persoonsgegevens mogen in geen geval worden gebruikt door of worden meegedeeld aan andere derden dan het Safety Stick team. 

Je rechten in verband met je persoonsgegevens en rijgegevens

  • Via de webapp raadpleeg je je rijgegevens vrij en wanneer je maar wilt.

  • Je gegevens zijn van jou. Je kunt ze op elk ogenblik raadplegen, of ons vragen om ze te laten rechtzetten of schrappen. Je gegevens zullen nooit voor commerciële doeleinden worden verkocht.

  • Je bent vrij om direct marketing te weigeren.

De persoonsgegevens zijn beveiligd en worden 3 jaar nadat ze werden verzameld gewist of anoniem gemaakt. Raadpleeg ook onze FAQ over het verzamelen van gegevens. 

ZIJ TESTTEN HET AL VOOR JOU UIT

Louise, 22 jaar, net afgestudeerd

Ik ben net afgestudeerd en heb meteen werk gevonden. Ik reed de voorbije jaren met de auto van mijn ouders, maar nu heb ik mijn eerste eigen auto gekocht, een rode Fiat 500. En daar ben ik best trots op!

Dankzij de Safety Stick die ik er in plaats, zijn de kosten voor mijn verzekering veel betaalbaarder. Voor slechts 94 euro per kwartaal ben ik voor een heel jaar verzekerd in burgerlijke aansprakelijkheid, taks inbegrepen.  Da’s dus ruim minder dan de helft van wat ik normaal zou moeten betalen.

Bovendien kan ik mijn rijgedrag nu steeds online opvolgen en ben ik correct verzekerd in mijn eigen naam.

De Safety Stick is echt de max!

Lucas, 39 jaar, zelfstandige

Als zelfstandige zaakvoerder let ik steeds op de kosten.  Immers, vele kleine kosten maken één grote kost.  Ik ben dan ook zeer tevreden met de Safety Stick.  Ik rijd steeds correct, ja zelfs beter dan vele anderen, en nu krijg ik daarvoor iets in de plaats.

 

Vorige week bestelde ik een nieuwe Audi A6 en tot mijn verbazing moet ik hiervoor een premie van minder dan 250 € per trimester betalen,

burgerlijke aansprakelijkheid en Full Omnium samen, alles inclusief!

 That’s fair business !

 

Geïnteresseerd? 

Constant, 66 jaar, gepensioneerd

Vorig jaar ging ik op pensioen.  Meer tijd voor familie en vrienden en gedaan met de dagelijkse ritten naar het werk.  Ik beschouw mezelf als een goede chauffeur en heb nooit zware ongevallen veroorzaakt. Toch vond ik de premie voor mijn autoverzekering altijd erg duur.

 

Nu rijd ik met een Safety Stick, die mijn rijgedrag monitort. Daardoor betaal ik driemaandelijks voor mijn BMW 3 amper 222 € en dat voor burgerlijke aansprakelijkheid en een uitgebreide omnium, all-in. Dat is heel wat minder dan vroeger.
 

 

Nu kan ik eens extra met de kleinkinderen naar de speeltuin!

Of bel ons direct op het nummer 03 / 645 60 46 

Safety Stick is een produkt van Kegels & Van Antwerpen
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
FSMA 109179A - Congresstraat 12-14 , 1000 Brussel

© 2016 by SafetyStick.

bottom of page